Over ons

Van harte welkom bij de Wildeman,

 

Restaurant de Wildeman is gevestigd in het monumentale pand in het centrum van het Friese Lemmer. In het jaar 1773, zoals vermeld in de topgevel van het pand, is op deze plek Herberg de Wildeman ontstaan. Het is dan ook een plek met een rijke traditie in het zorgen voor goed eten en drinken aan allen die daar behoefte aan hebben. Dit is, ook nu na 250 jaar, nog steeds de bestemming van het pand en het doel van het team van restaurant De Wildeman.

 

In het verleden heeft de Wildeman zorg gedragen voor het voeden en laten rusten van de reizigers die de herberg aandeden. Hierbij is een goeie, stevige en (h)eerlijke maaltijd altijd het uitganspunt geweest. Deze traditie is ook nu nog zichtbaar in de door ons met trots geserveerd maaltijden.

 

De Wildeman werkt intensief samen met zorgverlener PerspektieV. Met elkaar worden er, vanuit maatschappelijk bewust sociaal ondernemerschap, leer/werktrajecten uit gezet voor een aantal jonge mensen die om welke reden dan ook een afstand tot de arbeidsmarkt hebben opgelopen. 

 

PerspektieV is een organisatie die is ontstaan uit jarenlange ervaringen vanuit de intensieve jeugdzorg en onderwijs. Zij bieden jongeren perspectief door ze te ondersteunen bij effectief gedrag en indien van toepassing bij het behalen van een diploma. 

 

 

 

Reserveren?
T. 0514 70 02 07
Stuur een app'je
De Wildeman
Gezellig en héérlijk eten in hartje Lemmer
online
Waarmee kunnen we u helpen?
13:48